Workshops

Voor organisaties & bedrijven


In één dag aan de slag met gedrag

Tijdens onze workshop ga je met je team in één ochtend of middag aan de slag met een concreet vraagstuk uit jullie eigen dagelijkse praktijk. Het doel is om aan het einde van de workshop een oplossingsrichting te hebben bedacht op basis van gedragswetenschappelijke inzichten.

Onder begeleiding van onze docenten leer je gedrag te analyseren en op zoek te gaan naar verklaringen. Welke rol spelen motieven, (onbewuste) weerstanden en de omgeving? Vervolgens werken we toe naar een oplossing op basis van wetenschappelijk bewezen beïnvloedingstechnieken. Tot slot behandelen we hoe je jouw oplossing in de praktijk kunt toetsen zodat je kan vaststellen of je effectief gedrag hebt veranderd.

Wat mensen over ons zeggen

Malou Puts

Malou Puts

Bij elke organisatieverandering hebben organisatieadviseurs en andere HR-professionals te maken met weerstand. Behaviour & Beyond heeft ons HR team meegenomen in de wereld van weerstand en het menselijk gedrag. Sanne begrijpt de dynamiek van complexe organisaties, kan hierdoor goed meedenken en weet wetenschappelijke inzichten te vertalen naar bruikbare handvaten waar wij meteen mee aan de slag konden. Dat doet ze met veel enthousiasme, humor en professionaliteit. We begrijpen nu veel beter waar de weerstand vandaan komt, waarom deze de kop op steekt en wat mij kunnen doen om deze weerstand te verlagen. Al met al een hele leuke, inspirerende en nuttige sessie!

Malou Puts, Adviseur Organisatie Ontwikkeling & Change Jumbo

Maartje Geurtjens

Maartje Geurtjens

Vaak gaan duurzame ontwikkelingen gepaard met verandering, wat weerstand kan oproepen. Dit belemmerde soms mijn werk. Door inzicht te krijgen in hoe weerstand werkt in het menselijk brein en dankzij de handige tools die Sanne tijdens de training gaf, konden we praktisch aan de slag om weerstand te voorkomen of weg te nemen. Dit proces vergt tijd, dus was het goed om tussen de twee trainingsdagen tijd te hebben om te oefenen. We twijfelden eerst over een andere groepstraining, maar zijn blij dat we voor de training van Behaviour & Beyond kozen. De open en fijne sfeer maakte het makkelijk om onze eigen casussen te delen. De training was ook efficiënt omdat deze was toegespitst op ons vakgebied.”

Maartje Geurtjens, Aanjager Duurzaamheid Gemeente Berg & Dal

Arrow icon

Onze andere diensten

Inspiratiesessies

Inspireer management en medewerkers. We nemen je mee in de mogelijkheden van het inzetten en borgen van gedragswetenschappelijke kennis.

Potentiescan

Het toepassen van kennis uit gedragswetenschappen kan helpen om complexe bedrijfsvraagstukken efficiënter op te pakken. Waar zit de potentie in jouw bedrijf?

Contact

Heb jij interesse in een workshop? Neem contact met ons op! Dan stemmen we deze op jouw wensen af.